Vechi si nou

Cand incepi lucrul pentru o noua companie, evita sa spui tot timpul “Stii, la vechiul meu loc de munca se facea asa si asa”. Cu exceptia cazului in care cineva chiar intreaba si vrea sa stie ce se intampla la vechiul tau loc de munca, fereste-te de a impuia capul noii echipe cu mentiuni despre ultima companie la care ai lucrat. Nimeni nu vrea sa te auda zicand ” Cand lucram la [a se introduce numele companiei aici], faceam altfel trainigurile cu angajatii”… sau “La [a se introduce numele companiei aici] primeam pauza de o ora si nu de o jumatate de ora..”..”Cu fosta mea echipa faceam team-buildinguri in fiecare quarter…”

Drept sa va spun si eu m-am “prins” facand asta de cateva ori si mi-am dat seama de pe expresiile interlocutorilor ca sunt exasperati si mai ales ca nimanui nu ii pasa. Ideea pe care o transmiti tot facand referire la vechiul tau rol, este ca iti placea mai mult acolo si ca ei faceau lucrurile mult mai bine decat actuala companie. Oamenii vor trage concluzia ca ti-e dor de vechiul tau job si ca mintea iti este inca acolo.

Sugerez ca la inceput de an sa facem o verificare generala a atitudinii la locul de munca si acordam putina atentie detaliilor de acest tip, caci s-ar putea sa ne fie de folos pe termen lung.