Tu mergi la interviuri?

Pentru anul viitor, iti propun un mic proiect de dezvoltare personala, realizabil cu minimum de efort.

Ce-ar fi daca te-ai apuca sa iti refaci CV-ul? Sa il reactualizezi si sa il aranjezi asa frumos, ca si cand ai vrea sa obtii jobul vietii tale? Nu conteaza daca ai deja un job si nu vrei sa pleci, nu despre asta este vorba aici.

Buun, iti faci CV-ul cat mai profi si incepi sa aplici sporadic, la anunturile care iti fac cu ochiul. No pressure, pentru ca ai deja un job pe care nu vrei sa il parasesti. Sau vrei? Oricum nu conteaza, ca nu despre aste este vorba. 🙂

Sa presupunem ca din aplicatiile acelea, te-ai ales si cu cateva invitati la interviu, pe care nu prea ai avea de gand sa le onorezi. Eu iti propun sa mergi la interviuri. Chiar daca nu cauti alt job. E foarte important sa ramai in contact cu piata, cu noutatile, cu stilul de recrutare, cu cerintele care sunt cautate in prezent. In felul acesta, te asiguri ca nu iti iesi din mana, ca poti sa sustii un interviu de angajare cu ochii inchisi, ca ai CV-ul tot timpul pregatit, in cazul in care apare vreo oportunitate din neant, ca iti cunosti valoarea pe piata si stii ce se cauta si la ce sa te astepti. Stii ce salariu sa ceri, stii care sunt skill-urile tale si ce anume mai trebuie sa imbunatatesti si stii pana si ce intrebari se mai pun azi la un interviu. Toate acestea iti dau incredere in tine, vei fi mai relaxat si asta se va simti in jurul tau.

Deci, ce zici? Tu mergi la interviuri?