Rezumat de noiembrie

Luna noiembrie a debutat destul de frumos, dar a trecut ca fulgerul si nici nu mi-am dat seama cand decembrie i-a luat locul. Pana acum, calendarul meu a aratat cam asa:

In ritmul acesta, am avut o luna plina de evenimente si de probleme pe care a trebuit sa le rezolv – nu ma plang pentru ca am si invatat destule.

– Am descoperit niste programele care pot face minuni pentru cei care au timp sa le studieze astfel incat sa le foloseasca la adevarata lor capacitate:

  • Scrivener – este un programel destinat scriitorilor de orice fel (autori, jurnalisti, bloggeri, etc) si care ii ajuta sa isi puna ordine in texte. Avand o interfata user friendly este foarte simpatic si usor de folosit. Atunci cand il instalezi vine cu un tutorial de care nu prea ai nevoie pentru ca programul e destul de intuitiv. Puteti descarca de aici un trial.
  • Visio – un alt programel cu care nu prea am avut de-a face pana acum, motiv pentru care m-am ales cu veritabile batai de cap. Este dezvoltat de Microsoft si poate fi folosit la realizarea graficelor, prezentarilor business si organigramelor si are tot felul de functii interesante cu care te poti distra.
  • Mozilla Firebug – nu este chiar un programel, ci mai degraba un add on pentru Mozilla Firefox, care te ajuta foarte mult in identificarea partilor din site, pentru a le putea edita mai usor. E de foarte mare ajutor, mai ales pentru cei care sunt novici in CSS, Html, php si toate acestea.

– Din pacate, am ratat o serie de evenimente la care mi-ar fi placut sa particip. La unul dintre ele mi-am anuntat venirea cu surle si trambite, dupa care programul incarcat si-a spus cuvantul si am dat un skip romanesc, ceea ce nu a fost frumos din partea mea. La Zilele Biz am “asistat” pe Twitter. Noroc cu cei care au tweetuit despre eveniment si au pus si poze ca sa imi dea impresia ca sunt si eu acolo. Multumesc @AncaTinc, @gaboss, @MartaUsurelu, @Chinezu.

– Insa am si participat la altele, la fel de frumoase si interesante: Barmaniada 2012 si ROCS 2012

– Tipa de la HR a implinit un an (Yeeeeeeei!) si a primit cadou de ziua ei un mega-simpatic aparat foto, pe care planuieste sa invete sa il  foloseasca corect ca sa faca poze frumoase si sa vi le arate aici pe blog.

– Mi-am mutat blogul pe .ro si pe host nou (dar probabil ca v-ati dat seama de asta pana acum 🙂 ). Inca mai am mult de invatat despre cum functioneaza acestea, insa zic eu ca pana acum m-am descurcat destul de bine. Am inceput sa invat CSS si HTML (mai mult fortata de situatie decat de bunavoie…).

– Am strecurat si o mica sesiune de shopping inainte de Sarbatori, asa ca sa imi fac incalzirea. Am descoperit la Bershka o idee originala de CV. Ei l-au numit Micro Curriculum Vitae si e pus in magazin la dispozitia candidatilor care vor sa aplice la joburile vacante. Arata cam asa (am incercat sa ii fac o sesiune foto creativa, insa lumina nu prea a tinut cu mine):

 

 

 –  Am realizat ca din cauza programului – sardina am cam ramas in urma si la capitolul „lecturi”. Nu am mai reusit sa citesc o carte buna (sau macar decenta) de ceva timp. A venit momentul sa imi maresc stocul de carti si cred ca trebuie sa imi fac o prioritate din a introduce in program o sesiune de cumparaturi prin anticariate si librarii. Momentan ma chinui sa termin “Catch 22” de Joseph Heller, insa nu pot spune ca m-a dat pe spate. O citesc in metrou. Pe telefon. In engleza. Cu castile in urechi. Poate ca si din aceasta cauza nu m-a impresionat prea tare.

Am cam intrat in starea pre-vacanta, mai ales ca prin oras toti comerciantii sarbatoresc deja Craciunul, au montat luminite peste tot si incepe sa se instaleze atmosfera de dinainte de sarbatori: agitatie, nebunie, vin fiert cu scortisoara. A, da si portocale. Multe portocale.