Rezolutii pentru 2012

Unii dintre noi l-au asteptat cu sufletul la gura, altii l-au blamat ca fiind sfarsitul si multi s-au codit in a-si exprima parerea in legatura cu el. Iata ca totusi a venit. 2012 ne priveste fix in ochi si ne provoaca sa ii aratam de ce suntem in stare.

In fiecare an imi fac liste cu rezolutii pe toate planurile posibile (personale, profesionale, organizationale, turistice, etc) si umplu peretii cu ele pentru ca se spune ca atunci cand le privesti tot timpul se intiparesc mai bine in memorie si ai tendinta sa le si duci la indeplinire. Dar nu am avut prea mare succes cu ele in trecut asa ca anul acesta am decis sa schimb putin abordarea.

De cele mai multe ori telurile pe care mi le propun pentru a fi realizate intr-un biet an sunt oarecum nerealiste asa ca in 2012 nu am sa intru cu sperante mari ca voi deveni vreun star la Hollywood sau vreo somitate in domeniul in care activez. Departe de mine acest gand, imi propun atat: sa fac tot ce imi sta in putinta sa am rezultate bune. In tot ceea ce intreprind, fie ca e o supa, fie ca e un proiect important.

O sa fiu multumita de starea actuala a lucrurilor si am sa ma bucur si de micile victorii, pentru ca pana la urma ele fac deliciul vietii. Asta nu inseamna ca am sa renunt la telurile mari, in niciun caz, doar ca am sa ma pregatesc pentu ele bucurandu-ma de indeplinirea celor pe care de obicei le treceam in plan secundar. E un exercitiu excelent pentru a dobandi o atitudine de invingatoare.

De la altii mai intelepti:

„Vointa noastra si destinul merg atat de opus incat planurile mereu ne sunt rasturnate”.- Shakespeare

„Cu cat fac mai multe planuri, cu atat mai mult ma izbeste realitatea.” – Friedrich Dürrenmatt

“ Nu este lucru înţelept să spui: “voi trăi”-  viaţa de mâine este prea târzie- trăieşte azi.” – Autor anonim