Lectura la cafeaua de dimineata

1. Andrei Rosu ne ofera niste sfaturi & tips-uri foarte bune care ne vor ajuta in respectarea rezolutiilor pe 2016. Articolul sau, 7+1 strategii pentru a respecta promisiunile facute de Anul Nou (si nu numai), ne da de gandit; dar mai ales, ne da solutii.

2. Netflix a adoptat o noua politica pentru concediu maternal/paternal: “Unlimited Maternity and Paternity Leave“. Cititi si implementati in companiile voastre. (Vestea nu e chiar de ultima ora, s-a aplicat inca de la jumatatea anului trecut, insa totusi, ramane o idee buna de pus in practica.)

3. O veste buna pentru micile noastre raze de soare sarcastice, de la birou. Stiti voi, colegii aia rautaciosi si adorabili, de tipul grumpy cat? Conform unui articol din Esquire, se pare ca un studiu publicat in jurnalul Organizational Behavior and Human Decision Processes, demonstreaza ca sarcasticii sunt mai buni la tot pentru ca “The highest form of intelligence: Sarcasm increases creativity for both expressers and recipients”. Heh.. Cine ar fi crezut?!

4. Inca una despre personal branding si explicatii despre cum functioneaza de fapt acesta. Cea mai plauzibila pentru mine a fost asta: “Whether you feel secure within your job or not, your job might go away. In fact, your whole company/industry might go away. Building your personal brand is a safety net. Investing in your personal brand is an investment in your career.  The equity is yours. “. Articolul in intregime, aici.

5. Sa inchei lista intr-o nota amuzanta, cu siguranta va regasiti intr-una din cele 26 de “email struggles” enumerate de Cosmopolitan.