Incet dar sigur pe drumul spre succes

Ca sa fac un rezumat al experientelor mele din ultima luna, pot spune ca nu am mai fost eu insami. Am incercat sa joc un rol care nu mi se potrivea de nicio culoare. M-am straduit sa ma integrez intr-un loc in care nu aveam ce cauta, nu exista nimic care sa ma motiveze sau sa ma atraga, in afara de promisiuni desarte, asa ca am decis sa pun capat calvarului.

Ati avut vreodata un job pe care nu l-ati putut suferi? Sa va ganditi cu groaza ca urmeaza dimineata si ca va trebui sa mergeti in locul acela care va repugna?

Ei bine, eu pot spune ca am facut-o si pe asta si nu e deloc dragut. Oricat de mult ti-ai dori sa ajungi undeva in cariera, nu merita sa iti sacrifici felul de a fi. Nu merita sa te pierzi pe tine in lupta pentru bani sau doar de dragul de a face parte dintr-o breasla, comunitate sau grup profesional.

 

 

Poate ca suna ca o problema scolareasca, pe care o au cei mici sau adolescentii care intra in grupuri dubioase si se apuca de fumat, insa e destul de des intalnita. Sunt atatea persoane slabe, care gasesc un loc de munca, sunt platite pentru ceea ce fac, insa doar atat. Nu se integreaza in colectiv, nu le place ambianta si nici felul in care sunt tratati, insa raman in continuare acolo pentru ca nu stiu ce sa faca. Se gandesc ca daca vor renunta nu mai au nimic, se gandesc la ce ii asteapta dupa ce fac pasul acela.

Intr-adevar, este un gand destul de sumbru sa nu stii ce vrei sa faci, in ce directie sa te indrepti, mai ales cand esti presat nevoile de zi cu zi, de facturile care se aduna si de privirile cunoscutilor care se uita la tine cu semne de intrebare citindu-li-se in ochi.

Presiunea este destul de mare, insa si rasplata pe masura. De cele mai multe ori te confrunti cu o perioada de stagnare, in care nimic considerabil nu se intampla, in care iti faci mustrari de constiinta ca ai renuntat la job, chiar si asa deplorabil cum era si dau navala tot felul de ganduri negre peste tine. Dupa ce depasesti momentul, o sa ai parte de claritate. Ca si cand ai deschide ochii dupa o perioada lunga in care ai dormit un somn greu si privesti soarele rasarind dimineata. O sa stii ce vrei, ce iti place, in ce directie vrei sa te indrepti si unde te vezi lucrand. Cand o sa ai bine conturate aceste ganduri in minte, nu mai lipseste decat sa treci la actiune si sa iti indeplinesti dorintele. Usor de spus, dar greu de facut, o sa gandesti. Da, insa cand iei totul „one day at a time” parca  dracul nu mai e atat de negru. Important e sa te apuci, sa faci ceva!

Asa ca pentru toti cei care au posibilitatea sa isi schimbe jobul plictisitor/ prost platit/ prost pur si simplu, care nu le aduce satisfactii, sa o faca. Chiar daca trebuie sa astepte mai mult timp pana gasesc ceea ce vor cu adevarat, cred ca asteptarea merita.

 

Pozele de aici.