Digital Divas 2012: cum transformi pasiunea in cariera

Conferinta a inceput, dupa cum a promis Manafu himself, cu speech-ul unor nume „grele” intr-ale bloggingului, anume „cuplul digital”:Cabral si Andreea Ibacka. Ne-au impartasit in stilul lor amuzant ideile despre blogging si despre relatia pe care au creat-o cu cititorii lor. Au discutat si despre sentimentele care te incearca atunci cand esti expus in fata publicului iar acesta isi creeaza o imagine nu tocmai favorabila si adevarata despre tine. De aceea pe blog prezinti imaginea pe care vrei ca oamenii sa o cunoasca, adevarata ta fata. Ei considera ca sinceritatea, argumentele solide si stilul „cat mai vorbit” sunt ingredientele cheie pentru a avea un blog de succes.

Urmatorii speakeri au fost la fel de convingatori, fiecare oferindu-ne un insight asupra muncii lor. Am aflat de la Stela Toderascu, Sales Support and Digital Activation Manager la Avon Cosmetics ca atunci cand detii un blog  trebuie sa iei decizii „based on facts” si sa mai si risti din cand in cand ca sa castigi si sa mai iesi din zona de comfort. Ne-a prezentat si Jurnalul Avon Space al celor 200000 + de prieteni, care mi s-a parut genial. (Filmuletul a fost creat in house, a fost ideea unei persoane din echipa de online a Avon Cosmetics Romania).

Pe Madalina Uceanu (despre care pot sa va spun ca s-a numarat printre preferatele mele), care are un talent oratoric deosebit, vorbeste exact la obiect, ofera exemple concrete – e o placere sa o asculti. Mi-a dat niste idei despre „crafting experiments” si „career anchors” in social media. Ne-a sfatuit : „don’t oversell” – fie ca suntem angajatori, fie ca suntem candidati in cautarea unui job, conteaza foarte mult sa trecem de atitudinea „stiff” in cadrul unui interviu si sa purtam o discutie degajata. A mai spus ceva care mi-a placut: pentru a avea o cariera de succes si pentru a ne putea dezvolta din punct de vedere profesional trebuie sa schimbam regulat mediile carora ne expunem, cercurile de oameni in care ne invartim. Doar cunoscand oameni noi si situatii noi, putem creste si putem invata. Ca profesionist Madalina cu siguranta e un model de urmat!

Claudia Tocila si Alina Constantinescu ne-au impartasit experientele lor despre cautarea si gasirea unui job in social media si comunicare si cum au facut trecerea de la alte domenii care nu avea nicio legatura cu acestea catre mediul online. Despre campania Alinei stiti cu siguranta, cea cu Job in 24 de ore. Daca nu stiti atunci aflati ca Alina a publicat un anunt pe blog, spunand ce anume stie sa faca, ce ii place sa faca si ce ar vrea sa faca – anunt care a devenit viral si in urma caruia au inceput sa curga ofertele de munca.

Radu Ionescu, Creative Director – Kinecto, ne-a sfatuit : „Choose life”. Sa ne deconectam din cand in cand de la munca stresanta si sa ne bucuram si de micile surprize ale vietii, sa practicam un sport si sa nu mai cautam scuze.

Diana Enciu si Alina Tanasa – Ab Fab Team – au avut o prezentare plina de optimism, de incurajari si de motivatie. Cel putin pe mine m-au motivat sa vreau mai mult. Mi-au dat niste idei foarte bune despre cum sa te promovezi pe Instagram si m-au molipsit cu atitudinea lor de „can-doers”.

Andressa a avut un speech foarte frumos despre cum a evoluat cariera ei, cum a ajuns sa iti faca blog si cum jongleaza in prezent cu mai multe proiecte si joburi in acelasi timp, fiind in continuare dispusa sa mai accepte si altele. Ea ne sfatuieste :

Afla ce drepturi ai.

Protesteaza cand te simti neindreptatit.

 Fii o persoana cu initiativa.

Nu astepta minuni de la altii.

Ia o doza de adrenalina din cand in cand.

Testeaza-ti limitele.

E ok sa te razgandesti.

Si Sandra Clipea a povestit despre cum si-a gasit jobul de la Premium Communication cu ajutorul lui Chinezu si recomanda celor care sunt in cautarea unui loc de munca sa aleaga abrdari inedite ( de exemplu, ea si-a facut CV-ul intr-o prezentare Power Point). De asemenea ne sfatuieste sa cerem ajutorul oamenilor cu experienta si sa fim in permanenta conectati la „tot ce misca”.

Ca si cand nu ar fi fost de ajuns ca am beneficiat de sfaturi si mai ales idei de la toti acesti oameni minunati, experienta de a fi o Diva Digitala a fost intregita de o sesiune de make-up, urmata de un foto shooting.

Aveti aici cateva imagini (culese de pe ici, pe colo), cat sa va faceti o idee:

Alte imagini aici.