Descifrarea anuntului de angajare

De multe ori cand citim un anunt de angajare ne lovim de limbajul „de lemn” al oamenilor de recrutare. Nu ma intelegeti gresit, si eu sunt unul dintre ei, insa inainte de asta am fost un canditat si mi-ar fi fost de foarte mare folos sa am pe cineva care sa imi interpreteze formularile standard folosite de cei care posteaza anunturi de locuri de munca.

Cel mai important aspect de care trebuie sa tineti seama atunci cand aplicati pentru un post, sunt cerintele din anunt. Reveniti asupra lor de cate ori va fi nevoie pana cand veti reusi sa cititi printre randurile cliseelor utilizate, de genul „abilitati de comunicare”, „un bun negociator”, „capabil de a presta munca in echipa”, etc.

Din pacate anunturile joburilor postate in ultimul timp, suna la fel. Toate insira calitatile exceptionale pe care le asteapta de la candidati, au cam aceleasi fraze in structura lor, ca si cand ar fi un singur anunt usor customizat. Acest lucru nu ii ajuta prea mult pe candidati sa aiba o idee exacta asupra jobului si sa isi dea seama daca sunt potriviti sau nu pentru post si in acelasi timp ingreuneaza si procesul de recrutare pentru compania respectiva.

Probabil ca ar fi mai usor pentru ambele parti si am economisi cu totii timp daca cei care alcatuiesc anuntul ar fi ceva mai clari (profesionisti).