De ce voluntariat

Incepand de saptamana aceasta sunt membra a Asociatiei Young Initiative, in calitate de HR Specialist.

Pentru ca nu prea am interactionat cu asociatiile non-guvernamentale decat de la distanta, nu am avut ocazia sa aflu cum functioneaza si despre ce este vorba pana la urma intr-o astfel de structura.

Nu stiu exact care a fost punctul in care mi-am dat seama ca vreau sa mai fac si altceva in afara de job, dar cred ca vine un moment in viata fiecaruia dintre noi in care ne intrebam ce am facut, cand tragem linie si vrem sa vedem rezultate.

Multi dintre cunoscutii mei au spus „aaa, e fara plata”, cand le-am zis ca am fost cooptata ca membru in AYI,  „si ce esti asa entuziasmata?” (sorry guys ca va denigrez, da’ asa ati zis).

Sunt oameni care nu concep sa isi ofere timpul pretios pentru a face ceva creativ, bun, sa ajute fara sa fie platiti pentru asta. Din cauza ca nu au incercat niciodata, nu au simtit fiorul acela pe care il ai cand faci un lucru fara sa te astepti la rasplata, cand ajuti niste oameni fara sa fii ridicat in slavi si cand te implici din suflet pentru ca asa simti si nu pentru bani.

Ma bucur foarte mult sa fac parte din acesta echipa de tineri talentati si implicati, care au finalizat o serie de proiecte foarte interesante din dorinta de a aduce o schimbare societatii in care traim, de a crea un mediu mai bun in care tinerii sa se dezvolte si sa devina adultii integri de maine.

Pentru cei care sunt interesati sa afle mai multe detalii despre Asociatia Young Initiative, pot accesa site-ul lor si de asemenea pot vedea roadele muncii membrilor acesteia pe Blogunteer  si in noul spatiu de socializare destinat tinerilor, proaspat lansat –  Bibliolounge.