Anul Nou. 365 zile. 10 Rezolutii pentru toata lumea.

In fiecare an, in aceasta perioada, apar in online milioane de postari cu rezolutii. Oamenii se „angajeaza” sa le respecte si isi propun sa se transforme intr-un fel sau altul in anul ce va veni.  E acel moment in care trecem in revista ce ni s-a intamplat bine si rau in anul trecut, bifam telurile pe care am reusit sa le atingem si dam nastere unor noi rezolutii, (pe care le vom respecta mai mult sau mai putin).

Majoritatea avem, in mare, aceleasi asteptari de la 2014:

Slabitul – cred ca acesta ocupa un loc de cinste in doleantele oamenilor. Toti vrem sa manancam mai sanatos si sa pierdem cateva kilograme, sa aratam demential si sa ne simtim bine in pielea noastra.

tumblr_myhrwsyHz81qfj2vgo1_500

Renuntarea la vicii – cafea, tigari, alcool, introdu aici viciul tau. Aceeasi pasiune si ardoare in adoptarea atitudinii No excuses!”. Unii dintre noi ar putea sa o lase mai moale cu cafeaua si sa incerce sa consume in schimb ceai…nu dau nume… Cat despre alcool si tigari, putem aplica teoria „less is more” si sa vedem unde ajungem.

Fara vicii

Dezvoltare personala. Ne propunem sa invatam ceva nou (o limba straina, o reteta noua sau de ce nu, sa urmam chiar un curs de gatit, sa crosetam, sa dansam, etc.) – nu conteaza ce anume, important este sa petrecem ceva mai mult timp cu lucrurile mici care ne fac fericiti si sa gasim modalitati prin care sa devenim mai destepti, intelepti, increzatori si relaxati.

large

Fara stres! Fara stres! Fara stres!

no stress

Citirea mai multor carti! Se gaseste anual pe lista mea, dar niciodata nu am reusit sa imi contorizez lecturile si sa observ diferenta fata de anul precedent. Poate la anul o voi face. Aici aveti o lista impresionanta de titluri, poate gasiti ceva care va face cu ochiul.

tumblr_mw39zjHL2H1suu3lho1_500

Organizarea. Majoritatea oamenilor isi doresc sa fie ceva mai organizati. Iata cateva instrumente utile pentru munca/hobby-urile  voastre (mai ales daca aceasta se desfasoara in mediul online):

  • Dropbox (excelent mediu de stocare,accesat de oriunde aveti conexiune la Internet);
  • Iphone (aveti calendare, conturi social media, aplicatii, trackere, remindere, tot ce va trebuie);
  • Evernote (to do lists, documente, bookmarks);
  • Bloglovin’(un fel de agregator de site-uri, la fel ca si Google Reader, doar ca ceva mai user friendly, zic eu.)

Nici organizarea casei sau a biroului nu raman neacoperite in 2014. Resursele sunt nesfarsite.

get organized

Dormitul! Vrem mai multe ore de somn pe noapte.  Asa cum spune Telespan, in cartea sa Cimitirul, (care se afla pe lista mea de citit din 2014): “Singurul sfat pe care eu pot să îl dau cu inima împăcată este: Dormiţi! Dormiţi, fraţilor, că somnul n-a făcut rău nimănui! Eşti trist? Culcă-te! Eşti nervos? Culcă-te! Vrei să mori? Culcă-te, poate ai noroc şi mori în somn!”

sleep

Banii! Aici, rezolutiile sunt destul de variate, dar punchline-ul e acelasi: toti vrem mai multi bani. Unii dintre noi vor sa isi ia un al doilea job, sau sa il schimbe pe cel pe care il au in prezent, altii si-au propus sa economiseasca si sa nu mai cheltuiasca asa de mult ca in 2013, sa isi achite imprumuturile si sa nu mai utilizeze cardul, doar cash.

save money
Sport. Mai multa miscare. Cred ca salile sunt pline in ianuarie, cand toti sunt loviti de remuscarile post – sarbatori si isi reinnoiesc abonamentele. Ceea ce nu e neaparat un lucru rau.Tot la acest capitol intra si renuntarea la lift in favoarea scarilor, folosit cat mai putin masina personala in favoarea mersului pe jos sau alte mici sacrificii din rutina de zi cu zi care ne ajuta sa ardem ceva mai multe calorii.

 

tumblr_mtz8mtw79v1ru4mxbo1_500
Calatoriile si aventurile. Toti isi doresc sa incerce ceva nou, sa cunoasca oameni care apartin unei alte culturi si sa mearga pe carari mai putin batatorite. Fie ca e Kuala Lumpur, Laos, Bora Bora sau Balcic, important e sa vedem acele locuri in care nu am mai fost vreodatan si care ne fac inima sa tresalte. Cu cat mai multe, cu atat mai bine si pentru psihicul nostru. Asa ca folositi cu intelepciune zilele alea de concediu. Stiu ca sunt prea putine! 🙂

travel

Va urez un An Nou Fericit si cat mai multa consecventa in respectarea rezolutiilor!