#4 – Facebook versus imaginea ta profesionala

Din cauza notorietatii pe care social media o are in vremurile noastre, e destul de greu sa mai tragem linie intre viata personala si cea profesionala.

Eu zic asa: Niciodata, dar niciodata nu publica pe Facebook informatii, poze sau alte detalii despre tine pe care nu ai fi confortabil/a sa le impartasesti cu colegii de munca sau cu seful tau. Asa cum am spus si aici, e foarte greu sa mai stergi ceva de pe Internet si risti sa iti creezi o imagine nu tocmai profesionista daca apari in ipostaze jenante prin social media. Trebuie sa presupui ca tot ce pui online, e public.

Facebook advice

De aceea, cei mai expusi unor astfel de greseli sunt tinerii/ adolescentii pentru ca intr-un moment de rebeliune, presiune sociala, teribilism, dorinta de a fi “cool”, etc. se filmeaza cand sunt beti sau cand fac diverse chestii nu tocmai compatibile cu o viata profesionala serioasa. Dupa ce mai cresc putin si se maturizeaza, realizeaza greseala, insa e prea tarziu sa mai “stearga” contentul din online. De exemplu, e ca un tatuaj prost pe care l-ai facut cand nu aveai prea multe in cap si  cand ajungi la o varsta vrei sa il stergi, ca nu te mai identifici cu el, dar nu mai poti. Desi in prezent, pana si pe acesta poti sa il indepartezi oarecum cu laserul. Informatia din social media ramane. Aici sunt cateva exemple de situatii extreme in care utilizatorii de social media si-au pierdut joburile.

Asa ca, rezistati impulsului de a impartasi chiar totul cu cei din jurul vostru.