Revenire si motivatia de vineri

Uitasem cat de greu este sa revii la scris dupa o perioada de amorteala. Desi am o tona de idei pe care vreau sa le impartasesc , parca stau mai mult ca niciodata si le analizez pana le anihilez. Ajung la concluzia ca niciuna nu e demna de a fi publicata.

In ultima vreme am primit aplicatii peste aplicatii pentru angajari, mai ales pe email, asa ca am lecturat foarte multe scrisori de intentie. Am ajuns la concluzia ca cei mai multi oameni nu au nicio idee despre cum sa le scrie. Se strofoaca sa foloseasca cuvinte pompoase si expresii fandosite, crezand probabil ca “asa se cere” si ca impresioneaza cumva. In realitate lucrurile stau cu totul altfel.

Nu stiu ceilalti HRi cum sunt, eu ma ghidez dupa principiul KISS – keep it short and simple si asta ii sfatuiesc si pe candidati sa faca atunci cand isi trimit CV-ul. Nu e nevoie sa alcatuiasca o introducere stufoasa, doua randuri in care se prezinta si in care isi exprima intentia de a aplica pentru locul de munca respectiv ( eventual si o motivare – SCURTA) sunt mai mult decat suficiente. Cel mai bine ar fi ca cei care isi trimit aplicatia sa se abtina de la a povesti intregul istoric profesional in corpul emailului, pentru ca oricum activitatea sa este trecuta in CV.

Am sa revin in curand cu o lista de alte exemple de “asa nu” cand trimitem un CV pe email companiilor.

Pana atunci, va las cu motivatia de vineri.