Linkuri din 2017

Facand “curat” in Bookmarks, am gasit multe link-uri interesante din 2017. Multe sunt despre lucruri care mi-au captat atentia, curiozitatea si interesul. Altele m-au facut sa rad, iar din unele am invatat lucruri noi.

Ca o mica retrospectiva a anului trecut, in materie de link-uri:

  • Transplant de cap uman – am urmarit pe tot parcursul anului evolutia acestui subiect si am citit tot ce a aparut despre el, ba chiar asteptam cu sufletul la gura sa aiba loc marele eveniment in Decembrie 2017. Se pare ca mai am de asteptat pana in aprilie 2018, mai nou.
  • Viata femeilor si barbatilor in Europa – “Acasă, la locul de muncă, la şcoală…există diferenţe mari între vieţile femeilor şi bărbaţilor din Europa, dar există şi similitudini. Această publicaţie digitală Viaţa femeilor şi bărbaţilor în Europa – un portret statistic îşi propune să compare femeile şi bărbaţii în vieţile lor de zi cu zi. În acelaşi timp, arată cât de similară sau diferită este viaţa de zi cu zi a femeilor şi bărbaţilor în ţările europene.”
  • Ce potiune magica ai bea? – Daca ai de ales intre: sa fii tanar pentru totdeauna, sa respiri sub apa, sa devii invizibil cand doresti, sa ai putere asupra focului sau sa te poti teleporta – ce sa fie? 🙂
  • Femei care au schimbat lumea – pentru un strop de cultura, o lista a celor mai puternice femei din istorie, de la Cleopatra pana la Eleanor Roosevelt & Lady Di.
  • Poze istorice fascinante – care, asa cum spune si articolul, ne ajuta sa facem o incursiune in trecut.”Sometimes, an event, someone’s fate, or even an entire era can be hiding behind just one simple photo. Pictures store not only our memories, but also the whole world’s history.”
  • Cursuri online si self – education – autorul spune ca daca esti interesat sa inveti ceva nou, atunci acest articol este pentru tine. Impartite in functie de subiect si categorii, veti gasi cateva resurse valoroase de invatare. (linkurile sunt in limba engleza)
  • Si tu esti “short sleeper”? – nu toti avem nevoie de 7-9 ore de somn pe noapte. Daca faci parte dintre cei care nu au nevoie de cele 8 ore de somn, dar totusi functionezi normal si te simti bine, citeste acest articol sa afli din ce cauza.
  • Baiatul cu pisica versus sobolan. – Va las in aceasta nota amuzanta. L-am decretat ca fiind “filmuletul anului 2017”. Am ras cu lacrimi, mi s-a parut extrem de amuzant si poate va insenineaza si voua ziua!