Inceput de cariera

Un sfat bun la inceputul carierei poate face diferenta intre a ramane mediocru si a dobandi un succes exceptional. Iar gasirea unui job care sa ti se  potriveasca este de o mie de ori mai usor de zis decat de facut. Ideal ar fi sa invatam ceva care sa vina in completarea abilitatilor noastre naturale, pentru ca astfel sa ajungem candva sa facem ceea ce ne place.

Din pacate, cele mai multe dintre facultati sunt depasite in ceea ce priveste concordanta materiilor predate cu realitatea, astfel esuand in pregatirea tinerilor pentru joburile care ii asteapta in piata. Concurenta este acerba si foarte putini reusesc sa obtina un job satisfacator.

Un exemplu viu de reusita,  care vine in completarea acestei idei, este J.K. Rowling, autoarea romanelor Harry Potter, care a tinut un discurs memorabil la ceremonia de sfarsit de an de la Harvard University, despre viata ei, despre felul in care a ajuns o scriitoare de succes.

Poate va inspira cumva in propriile alegeri in cariera (pe cei care abia si-o incep, ii va ajuta sa isi dea seama care e directia in care vor sa se indrepte, iar pe cei care au deja o cariera  ii va impulsiona sa isi asume riscuri si sa faca alegeri intelepte). In orice categorie v-ati situa, o sa va placa.

 

 

 

 

 

Enhanced by Zemanta