Cutia cu surprize pentru noii anagajati

Americanii au tot felul de kit-uri. Pentru orice chestie pe care vor sa o faca, cu siguranta se gaseste cate un kit pe undeva. Asa ca de ce sa nu aiba si pentru inductia unui nou angajat? Descoperiri facute pe Quora. 🙂
Intr-o companie, destul de mica, un start-up chiar, oamenii s-au gandit ca au nevoie de un boost pentru programul lor de onboarding. Asa ca au nascocit urmatoarea idee pentru a-i face pe new joineri sa se simta mai bine si sa aiba parte de o tranzitie mai usoara:” o cutie pentru noii veniti, facuta de catre ultimul angajat adus in echipa”.
Adica, eu, Carmen, de exemplu fiind ultima angajata in echipa mea trebuie sa alcatuiesc un pachet dragut pentru persoana care va urma dupa mine, care sa contina lucruri ce ar putea sa o ajute in tranzitia la noul job. Am vazut diverse kit-uri de acest fel, in care fiecare persoana a pus lucruri dupa puterea imaginatiei. (fara reguli sau restrictii).
Avem asa:
  • cabluri de date/ incarcatoare
  • casti
  • diverse obiecte de papetarie
  • decoratiuni pentru birou
  • instructiuni de folosire pentru diversele aparate din birou
  • cafea
  • chestii haioase (rasul sparge gheata, deci e important)
  • carti interesante/amuzante
  • reviste din domeniul in care activeaza
  • vouchere diverse

 

1301060

 

Mi se pare o idee extrem de distractiva si usor de implementat. Daca stau sa ma gandesc, cine ar fi mai potrivit sa alcatuiasca un “pachet de onboarding” pentru noii veniti decat cea mai recenta achizite din firma? Cand ai o privire obiectiva asupra lucrurilor e mult mai usor sa iti dai seama de ceea ce merge si ce nu. Fiind “hands on experience” poti sa previi micile neconcordante astfel incat celui ce vine dupa tine sa ii fie mai bine.

O alta “miscare” ce mi s-a parut extrem de interesanta si care arata cat de mult ii pasa companiei de angajati: Un angajator vroia atat de mult sa il faca sa se simta bine in prima zi pe unul dintre new-joinerii sai incat l-a cautat pe Facebook sa vada ce ii place si ce nu . A vazut ca omul era implicat in niste discutii si dadea like-uri unor postere de care parea pasionat, asa ca s-a gandit sa ii faca o surpriza comandand un poster dintr- acela. L-a inramat si i l-a pus in birou. Ma gandesc la ce sentiment trebuie sa fi avut omul ala cand a intrat in birou, asa in prima zi, cand nu stii la ce sa te astepti si sa vezi ca cineva chiar si-a luat timpul sa se ocupe de tine si ca ii pasa de ceea ce iti place.

Voi cum intampinati noii angajati in prima lor zi la job?