Cum sa folositi Glassdoor pentru gasirea unui job

Nu mai e demult o noutate faptul ca social media a schimbat modul in care ne cautam un loc de munca. Pe langa variatele resurse de care dispunem in online, Glassdoor  este un site extrem de folositor pe care il recomand cu caldura tuturor celor care isi cauta un job. Tousi trebuie mentionat ca e util doar voritorilor de limba engleza.

Pe langa anunturile de angajare, Glassdoor mai dispune de o componenta care il face extrem de valoros si il deosebeste de celelalte site-uri de gen: ofera informatii din interiorul companiilor.

Pe formul lor puteti citi detalii despre salarii, mediul de lucru, angajati, beneficii, felul in care se desfasoara interviurile. Ba chiar apar discutii si despre asteptarile pe care managerii le au de la subordonati in diverse companii.

Jumatate din aplicanti il acceseaza si cauta aceste informatii rarisime care ii ajuta sa descopere daca se potrivesc sau nu cu compania la care au aplicat. Informatiile sunt dezvaluite de useri, ca mine si ca tine, care lucreaza sau au lucrat la un moment dat in cadrul anumitor companii. Acestia pot face review-uri, acorda note si comenta asupra felului in care au fost tratati in perioada in care au fost sau inca mai sunt angajati. E de ajuns sa va creati un cont pentru a putea accesa review-urile si informatiile oferite, iar dupa o perioada va trebui sa faceti si voi un review al unei companii pentru a avea in continuare acces la informatii.

Pentru a aplica la anunturile de joburi, va puteti crea alerte pe email care va vor notifica de fiecare data cand un anunt nou este publicat (pentru a face acest lucru accesati „My account” sus, in partea dreapta a ecranului, apoi selectati din drop down menu „Job alerts”, de unde puteti modifica parametrii (denumire alerta, frecventa cu care doriti sa o primiti, etc.), in functie de care sa primiti emailul cu anunturi noi.

In cazul in care va intrebati daca apar informatii si anunturi de joburi si de la companiile din Romania, da, aparCeea ce face din Glassdoor o unealta folositoare si pentru tara noastra.Printre marii angajatori prezenti la noi in tara, pe Glassdoor apar urmatorii:

Puteti citi mai multe detalii despre cum functioneaza Glassdoor si pe Undercover Recruiter.

Sper ca mica mea prezentare va va fi de ajutor in gasirea jobului pe care vi-l doriti.