Bonjour OOO

Pentru ca suntem in anotimpul vacantelor vreau sa ii inchin o postare micului nostru bun prieten: Out Of Office (OOO) Reply.

Face minuni pentru noi atunci cand ne deconectam de viata de la birou. In plus, e de mare ajutor pentru a evita ca atunci cand revenim sa nu gasim inboxul gafaind de mailuri sau sa fim intrerupti din relaxare cu telefoane disperate de la clienti si parteneri de afaceri intrebandu-se de ce nu reusesc sa dea de noi.

Ce trebuie sa contina un OOO reply pentru a-si indeplini misiunea?

  • Data plecarii
  • Data revenirii
  • Motivul plecarii (optional)
  • Cine iti tine locul

Mesajul trebuie scris scurt si la obiect, cat mai simplu si clar, astfel incat sa il inteleaga oricine. Daca lucrezi cu persoane din alte tari, ai grija sa il traduci in toate limbile necesare. Multi prefera sa isi treaca si numarul de telefon  in mesaj , pentru situatii de urgenta sau in cazul in care nu au backup.  Practica destul de riscanta, care le poate strica vacanta, pentru ca ceea ce e urgent pentru un altul, poate nu e urgent si pentru tine. Personal imi place sa ma deconectez total si sa ies din mindsetul de birou in clipa in care am pasit pe usa. Daca in vacanta primesc telefoane pentru a rezolva chestii legate de job, mi se strica tot cheful de distractie, asa ca fac tot ce imi sta in putinta pentru a evita asta.

Iata cum ar trebui sa arate un OOO reply si cu o interpretare haioasa pe deasupra 🙂

OOO reply model