Aduceri aminte

Asa ma apuca nostalgia uneori si incep sa fac browsing prin scrierile mele mai vechi. Mai am momente de-astea de aducere aminte, mai ales in zilele de sarbatoare si relaxare cand constiinta ma apasa din cauza ca nu am mai asternut nimic pe blog de multa vreme.

Tot stand eu si citind ce scriam cu multi ani in urma am dat peste aceasta postare. Cred ca are cel putin vreo sase – sapte anisori. Mi s-a parut amuzanta si voiam sa o impartasesc cu voi.

“Vara … concediu… sezon neproductiv

Cand vine vara si boii trag chiulul de pe piata resuselor umane. E atat de placut sa stau in biroul meu amplasat central si sa aud melodia pe care o face apa care se scurge de la aparatul de aer conditionat, si sa nu fiu nevoita sa tin douazeci de interviuri pe zi.

Ca sa para ca am ceva de facut, sunt pusa sa intocmesc cercetari de piata, sa vad ce mai face concurenta, ce anunturi mai au, daca le-au scris corect. Tot felul de gaselnite menite sa imi insulte inteligenta. Cum e aia cu interviuri pentru joburi fictive. Noi nu avem de fapt un job sa va oferim insa interviul va avea loc, ca eu oricum nu mai tin minte nimic, dupa ce am vorbit cu cel putin zece persoane pe zi si oricum ar trebui sa te chem din noi la o discutie daca esti selectat. Chinuie-te si structureaza-ti interviul daca poti. Noroc ca am fost inzestrata cu abilitati de comunicare si nu am nevoie sa imi fac vreo schita, totul vine de la sine iar oamenii sunt chiar receptivi cand nu ii iei la “trei pazeste”. Mi se pare aiurea cand in cadrul unui interviu trebuie sa il intrebi pe candidat ca la interogatoriu “buuun, si acum trecem la punctul doi..”

Mie imi place sa fac asa numitele “cercetari de piata”. Nimeni nu mi-a zis cum, nici eu nu am intrebat, asa ca am decis sa elaborez niste rapoarte stufoase si iau cu copy paste niste grafice frumos colorate, pie chart-uri sau date statistice de pe Eurosat unde sunt niste tabele incalcite pentru care ai nevoie de “dictionar” ca sa le descifrezi. Desigur ca nu pun si legenda. Ma asigur ca nimeni nu intelege nimic, nici nu cred ca se uita cineva peste ele, dar cert este ca primesc niste laude….; la fel cum ma lauda si tataia cand eram mica si mergeam la tara si ii cantam in limba engleza. El nu stia o boaba, nici eu de altfel, insa tot timpul era incantat si primeam laude minunate.

In ultima vreme nici telefonul meu nu a mai sunat si cred ca voi mai petrece o vara torida alaturi de firmula. Deja au inceput vacantele, nu mai angajeaza nimeni. (pe mine cel putin…nu :))

Pentru ca si neuronul meu a intrat in vacanta, am decis sa ma convertesc la hedonism. Am sa invat mantrele hedoniste si nu o sa imi mai pese de munca si de nimic care nu inseamna placere. Ce-ar fi sa beau toata ziua cocktailuri, sa intru “pilita” in inteviuri si sa ma distrez al dracu de tare?. Ar fi haios sa intru in interviu trosnid a sambure de pruna, sau de agave, dupa caz. 🙂

Pai da, cica exista si un risc al vietii prea bine organizate. De fapt, chiar mai multe daca ar fi sa ma iau dupa “Cartea de capatai a hedonismului”:

1. Vei fi ca musca in lapte la petreceri
2. Vei deveni dur si plin de amaraciune
3. Vei imbatrani inainte de vreme
4. Vei fi mai stresat
6. Iti vei petrece viata razboindu-te
7. Te vei simti tras pe sfoara
8. Te vei simti lasat pe dinafara
9. In cele din urma vei regreta amarnic
10. Nu vei fi fericit”